You are here

Konecranes åkte till TOC Europe med ett stort “A”

Konecranes deltog i årets TOC Europe-mässa (The Terminal Operations Conference) i Amsterdam med en stor “A-lansering”, där tre automationsrelaterade tekniker för containerhanteringsindustrin introducerades.

Det första “A:et” var den automatiserade Konecranes Noell grensletrucken (A-STRAD) och det automatiserade sprintertrucksystemet (A-SPRINTER). Det första avtalet med denna nya teknik, tecknat i slutet av 2016, ingicks med hamnen i Auckland, Nya Zeeland. Auckland kommer att få 27 nya Konecranes Noell A-STRADS. Avtalet inkluderar TEAMS fordonskontroll och maskinparkshanteringssystem, navigationssystemet Navimatic® samt processautomation med utbytesområde- och staketstyrningssystem. Dessutom kommer 21 av de befintliga Konecranes Noell grensletruckarna att uppgraderas till A-STRAD-nivå.

Det andra “A:et” gällde Konecranes Gottwald AGV-fordon med en ny lithiumjonbatteriteknik med många fördelar som lägre dödvikt och snabbare laddning. 

Det tredje “A:et” var tillkännagivandet om ett samarbete med Terberg, en respekterad leverantör av terminaltraktorer och andra specialfordon. Konecranes kan nu erbjuda sina kunder ett komplett system med automatiserade terminaltraktorer (A-TT), där Terberg levererar traktorerna och Konecranes levererar automationsteknik, nödvändig programvara integration levererat komplett med nyckeln i handen basis. 

Med A-TT fullbordar Konecranes pusslet med automatiserad horisontell transport genom att nu kunna erbjuda alla automatiserade alternativ:  AGV-fordon, A-STRADs, A-SPRINTERS och A-TT-traktorer.

För mer information:

Press
Tuomas Saastamoinen, vice vd, Hamnlösningar, Konecranes
E-post: tuomas.saastamoinen@konecranes.com eller telefon +358 20 427 2662

Ralf Konnerth, direktör, automatiserad horisontell transport, Hamnlösningar, Konecranes
E-post: ralf.konnerth@konecranes.com eller telefon +491735131445

Investerare och analytiker
Miikka Kinnunen, vice VD, Investerarrelationer, Konecranes
E-post: tuomas.saastamoinen@konecranes.com eller telefon +358 20 427 2050

Om Konecranes
Konecranes är en världsledande koncern av lyftverksamheter, med ett brett kundregister som innefattar verkstads- och processindustrier, skeppsvarv, hamnar och terminaler. Konecranes levererar produktivitetshöjande lösningar och service för lyftutrustning av alla fabrikat. Koncernen har 18 000 anställda på 600 platser i 50 länder. Konecranes A-aktier är noterade på Nasdaq Helsinki (symbol: KCR).

Content bottom